Ieder jaar komt de goedheiligman met zijn pakjesboot vanuit Spanje naar ons kikkerlandje om hier onze schoenen te vullen. De climax van het sinterklaasfeest is op 5 december, ook wel bekend als pakjesavond. Naarmate je ouder wordt blijkt opeens dat Sinterklaas niet zomaar langskomt. Je moet opeens zelf een sinterklaasfeest gaan organiseren om nog cadeautjes uit Spanje te ontvangen. In deze blog zal ik uitleggen hoe je een leuk sinterklaasfeest kan organiseren.

Lootjes trekken

In de voorbereiding naar het sinterklaasfeest moeten er altijd lootjes getrokken worden. Op het lootje moet degene ook gelijk zijn verlanglijstje bijvoegen voor Sinterklaas, zodat Inkoop Piet weet wat hij moet kopen. Het kan zo zijn dat iemand zichzelf loot, dat moet hij dan aangeven en dan moet nog een keer geloot worden. Spreek voorafgaand aan het lootjes trekken ook goed af hoe duur de cadeautjes mogen zijn, zo voorkom je onnodige teleurstelling.

Bordspel/dobbelspel

Om te bepalen wie als eerste zijn gedicht en cadeautje mag openen is het leuk om een bordspel of dobbelspel te spelen. Zorg er wel voor dat je een spel kiest dat je met iedereen kunt spelen. Hoewel je opa nog best fit lijkt, zit een potje twister er echt niet meer in!

Lekkernijen

Eén van de eerste dingen waar je aan denkt bij Sinterklaas zijn pepernoten (waarschijnlijk bedoel je dan kruidnoten). Het sinterklaasfeest heeft hele eigenaardig snoepgoed dat heel typerend is voor dat feest. Zorg er dus voor dat je voldoende pepernoten, kruidnoten, schuimpjes en taaitaaipoppen inslaat, zodat er genoeg te smikkelen is. Ook is het leuk om is je eigen kruidnoten te bakken, het is namelijk eenvoudiger dan je zou denken. Wat ook niet mag ontbreken bij een sinterklaasfeest is natuurlijk de traditionele chocoladeletter. Al deze lekkernijen moeten natuurlijk worden weggespoeld met een lekkere kop chocolademelk (met slagroom).

Versiering

Geen feestje is af zonder de juiste decoratie. Dit geldt dus ook voor een sinterklaasfeest. Geef je feestje dus wat extra sfeer en versier je huis met de mooiste sinterklaas versiering. Je kan hierbij denken aan leuke vlaggetjes die je over je woonkamer kunt uitstrekken, maar ook een speciale sinterklaas tafelset die bestaat uit plastic borden en bekertjes.

Gezellige mensen om je heen

Het belangrijkste voor een geslaagd sinterklaasfeest is natuurlijk dat je het viert met gezellige vrienden en familie. Want in je eentje kun je nog zo veel dingen voorbereiden en bedenken. Zonder vrienden en familie is er namelijk niks aan op pakjesavond.