Kleren maken de man. Een eeuwenoud statement waar veel mannen het Spaans benauwd van krijgen! Natuurlijk neem je als man niet af in je waarde als je minder met kleding bezig bent of het je niet altijd lukt om er modieus uit te zien. Maar het is wel degelijk zo dat iemand die er verzorgd uitziet altijd toch eerder de aandacht pakt op straat, op een feestje, in een bar, noem het maar op. Door goed aangekleed te zijn en in het gezicht en het haar verzorgd te zijn straal je namelijk gezondheid uit. Een slechte outfit is alleen slecht als hij niet mooi staat op jouw lichaam. Een verkeerde combinatie zorgt voor een raar silhouet, wat oogt als iets wat simpelweg niet ‘hoort’, en is daarom voor het oog minder esthetisch aantrekkelijk. Als je onzeker bent over je uiterlijk of kledingstijl hoef je je dus over jouw waarde als persoon nooit zorgen te maken – het is een kwestie van biologische aantrekkingskracht, en met een paar trucjes steel jij straks ook overal de show.

Mannenmode – een wereld op zich

Mode voor mannen heeft zich heel anders ontwikkeld dan voor vrouwen. Vroeger was kleding slechts een statussymbool, en was dit voor zover mannen als vrouwen enigszins op hetzelfde niveau. Vrouwen maakten zich altijd wel al meer mooi met make-up en andere kapsels – en dit ontwikkelde zich uiteindelijk over de loop der jaren verder in veel meer kledingopties voor vrouwen. Veel vrouwen vinden al snel dat een man zich saai kleedt, terwijl dit vaak niet ligt aan de man zelf, maar meer aan de mogelijkheden die veel kledingwinkels te bieden hebben.

De beste trucs en tips

Maar hoe vind je als man dan je individualiteit als er voor mannen simpelweg een minder breed scala aan kleding te vinden is? Om er verzorgd uit te zien is niet veel nodig. Zolang je afwijkt van saaie beige en grijze kleurtinten en gewoon een mooie spijkerbroek combineert met een zwart, wit of gekleurd shirt zie je er al goed genoeg uit om als verzorgd over te komen. Een mooi paar Floris van Bommel schoenen eronder en jij komt altijd goed voor de dag! En als je dan verder wilt ontwikkelen zal je buiten de lijntjes moeten kleuren. Kleding van de vrouwenafdeling, alle online webshops of zelfs je eigen kleding maken. Maar ook met simpelweg wat meer accessoires kom je al een heel eind! Iedere goede basic maak je net wat meer eigen met een leuke ketting of armband, een wallet chain of bijvoorbeeld een extra leuk paar sokken wat eronder uitsteekt.