Vandaag wil ik een bijzonder speelgoedmerk in de schijnwerpers zetten. Het merk heet Schleich en maakt natuurgetrouwe en ontzettend gedetailleerde dierenfiguren. Ik kwam dit merk ongeveer een jaar geleden tegen en ik ben er helemaal door gefascineerd. Dit is speelgoed wat voor elke leeftijdscategorie leuk is! Kinderen kunnen er heerlijk mee spelen, en voor volwassenen is het een mooi verzamelobject. Ik houd zelf bijvoorbeeld ontzettend van Afrikaanse Savanne dieren, en ik heb inmiddels een hele mooie collectie daarvan hier op mijn bureau staan. Heel leuk om naar te kijken! In deze blog wil ik jullie graag meer vertellen over Schleich en wat dit merk zo bijzonder maakt.

De natuur als voorbeeld

Schleich maakt zijn speelgoed met een groot oog voor detail. Het echte dier staat hierbij centraal en alle figuren zijn zo waarheidsgetrouw als mogelijk gemaakt. Waar ander speelgoed vaak opvallend, fel gekleurd en surrealistisch is, zijn de Schleich paarden juist extreem realistisch en gedetailleerd. Er is oog voor de juiste verhoudingen, textuur van de vacht en de kleinste details. Alle dieren zijn met de hand beschilderd. Leuk om mee te spelen, maar ook zeker mooi om naar te kijken! Zo kun je de Schleich figuren gebruiken als speelgoed maar ook als verzamelobjecten.

Uitgebreid assortiment

Het assortiment van Schleich is zo uiteenlopend dat er voor iedereen wel wat bij zit. Schleich produceert bijvoorbeeld boerderijdieren, paarden, een groot aantal dinosauriërs en dieren uit de “wild life”. Omdat alle dieren in dezelfde “huisstijl” (wat betreft formaat, verhouding, afwerking enz.) zijn geproduceerd passen ze goed bij elkaar en vullen ze elkaar goed aan. Leuk zijn ook de bijhorende attributen zoals voerbakken, paardensportartikelen of verzorgingsartikelen voor de dieren! Naast figuren uit het dierenrijk heeft Schleich ook een heel assortiment aan ridders en elfen en figuren uit animatieseries zoals De Smurfen, Snoopy of The Muppet Show. Dit zijn echt leuke verzamelitems voor de liefhebber!

Oog voor kwaliteit

Schleich is een Duits merk en Duitse merken hebben een reputatie van goede kwaliteit en een lange levensduur. En dat is zeker waar voor Schleich, alle producten zijn met de grootste zorgvuldigheid geproduceerd. Schleich is een duurzaam merk dat producten maakt waar je lang plezier van zult beleven! De productie van de figuren begint met het ontwerp, waarbij overlegd wordt met kenners als biologen om het dier er zo natuurgetrouw als mogelijk uit te laten zien. Vervolgens worden er mallen gemaakt waarin de dieren worden gegoten. De dierenfiguren worden vervolgens met de hand geschilderd en afgemaakt. Elk figuur voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, maar door het handwerk is elk figuur op zich toch een uniek object. Geen figuurtje is hetzelfde. En dat maakt het toch net bijzonder.