Je hebt soms van die merken die opvallen door de gedachte erachter. Buddha to Buddha is zo’n merk. Dit sieraden merk draagt een prachtige boodschap uit. Een boodschap die je deelt met je vrienden, vrienden met wie je ooit samen hebt gespeeld of vrienden die later in je leven zijn gekomen. De sieraden draag je zelf als symbool voor hoe je zelf in het leven staat. Of je geeft ze weg aan die dierbare vriend als teken van jullie verbintenis. Buddha to Buddha is niet zomaar een merk. Het is een boodschap. Eentje die je graag wilt uitdragen. Want waar staat dit merk precies voor? Ik leg het je hier uit.

Buddha to Buddha: de zin van het leven

De naam van dit bijzondere merk klinkt heel Aziatisch, maar het is toch echt opgericht door een Nederlander. Buddha to Buddha is opgericht door Batul Loomans. Zoals al eerder gezegd zit er achter zijn merk een bijzondere boodschap. Loomans had een carrière in de textiel toen hij in 1992 naar India vertrok. Hij wilde daar kennismaken met meditatie. Elke winter leerde hij bij zijn leermeester Osho. Loomans was opzoek naar zingeving, bewustzijn en de betekenis van het leven. De gedachtes en gevoelens die daarbij horen wilde hij vastleggen in een tastbare vorm. In 1997 schetste hij op het strand in India een armband. Het werd een symbool voor kracht en solidariteit en tevens het eerste sieraad van het nieuwe merk Buddha tot Buddha. In Amsterdam begon Loomans met de verkoop van zijn bijzondere Buddha tot Buddha collectie. Inmiddels is het merk in 15 landen te vinden en zijn er zo’n 500 verkooppunten. En dat is geen wonder want de boodschap van een Buddha to Buddha sieraad slaat aan. Elk item in de collectie wordt met de hand gemaakt. De sieraden zijn geïnspireerd op een gemoedelijke manier van leven. Een vrouw die Buddha to Buddha sieraden draagt, wil elke dag optimaal benutten.

Het siert je

Natuurlijk is de boodschap heel belangrijk, maar niemand draagt sieraden die niet sierlijk en mooi zijn. Ook daarover heb je niet te klagen bij dit merk. De sieraden zijn prachtig, uniek en met de hand gemaakt. Ze sieren elke vrouw of man. Het is een prachtig symbool om te dragen en een nog mooier teken om weg te geven. Aan die ene bijzondere persoon in je leven. Want het leven samen delen, vriendschappen, die ene bijzondere man of vrouw geven jouw leven kleur. Net als deze sieraden dat doen.