Wil je een teambuilding uitje organiseren voor een groep mensen? Overweeg dan om samen een moordspel te spelen. In deze activiteit word je allemaal een karakter binnen een mysterieus detectiveverhaal. Bijna altijd is er een moord gepleegd, en is de dader een lid van jullie groep. Door het aanwezige bewijsmateriaal te bekijken en elkaars geheimen te ontrafelen kan je de dader vinden.

Hoe verbetert een moordspel de teambuilding

Bij dit spel voer je een heel andere soort communicatie met je collega’s of vrienden dan normaal, omdat je allemaal een karakter binnen een spel speelt. Omdat je een acteur bent binnen een verhaal kan je elkaar beschuldigen, elkaar ondervragen, en samenwerken om de dader in het nauw te brengen. Dit is een hele speelse en informele activiteit, waarbij ook de minder communicatieve teamleden uit hun schulp komen. Bij een moordspel ben je constant aan het lachen, elkaar aan het uitdagen, en kan je trots zijn op dat ene teamlid dat de oplossing op een complex raadsel vind. In grotere groepen kan je lekker competitief tegen andere groepjes spelen. Dat zorgt voor een goede sfeer, die vaak nog beter wordt omdat er bij veel moordspellen voedsel en drankjes wordt geserveerd.

Welke soort mysteries kan je boeken

De thema’s van een moordspel zijn vaak leuk uitgewerkt en toegankelijk. Elk bedrijfje dat deze spellen organiseert heeft verschillende thema’s in hun assortiment. Bijvoorbeeld een Engels landhuis-thema, een Western thema, of een verhaal dat zich afspeelt op een boerderij. Soms krijgen de deelnemers bij het spel ook nog attributen (zoals hoeden, pistooltjes, brillen enzovoort) zodat ze zich makkelijker in hun karakters kunnen verplaatsen.

Voor wie is een moordspel geschikt

Moordspellen vallen bij de meeste mensen goed in de smaak. Bij de activiteit kan je gewoon aan tafel blijven zitten en hoef je niet actief rond te lopen, zoals bij een Escape Room. Daarbij is het wel belangrijk dat je groepsleden een beetje van toneelspel houden – in ieder geval na een drankje of 2. Ook moeten ze het leuk vinden om ingewikkelde raadsels op te lossen en constant met elkaar in gesprek te zijn.
Teambuilding