Kneeboarden is een leuke en gemakkelijke funsport op het water voor jong en oud. Je zit met je knieën op het board en kunt het touw aan het board bevestigen of in je handen houden. Je wordt meestal voortgetrokken door het water door een boot. Omdat je op je knieën zit, zit je dicht op het water en moet je sturen met je lichaam. Zo kun je stuiteren over de golven, of achter de staart van de motor blijven voor extra snelheid! Een Kneeboard is erg geschikt voor achter een bootje met wat minder pk’s. Ze liggen mooi op het water en kunnen makkelijk uit het water getrokken worden.

Kneeboard Modellen

Kneeboards zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. De kneeboards variëren van starter sets tot snellere modellen van duur materiaal. beide hebben veel drijfvermogen voor beginners, kinderen, en gevorderde rijders. Het verschil in tussen verschillende Kneeboard modellen heeft te maken met de manier waarop de boards worden gemaakt. Kneeboards kunnen rotatiegegoten zijn of met hoge druk persgegoten.

Een Rotatiegegoten Kneeboard bestaan in eerste instantie uit een mal met een holle kern, deze wordt vervolgens opgevuld met PU. Dit zorgt ervoor dat het board een redelijke dikte heeft.

De voordelen van deze productiemanier zijn lage kosten in vergelijking met andere gietmethodes, ontwerpflexibiliteit voor lastige modellen en het is een snelle productie. Ook beschikt dit board over gegoten vinnen waardoor je stabiel op het water ligt.

De onder hoge druk persgegoten kneeboards zijn platte boards met veel drijfvermogen. Deze perstechnologie zorgt ervoor dat het board veel snelheid en stabiliteit kan behouden. De persgegoten boards zijn flexibel en daarmee goed bestuurbaar, ze snijden door de golven en zijn geschikt voor jong en oud achter de boot of op een kabelpark!

Kneeboard kopen

De persgegoten kneeboards zien er dan misschien wat flitsender uit, maar zijn ook een stuk duurder. Voor beginners en kinderen is een rotatiegegoten kneeboard ook erg geschikt. Door het zachte foam zit het board lekker en met de comfortabele voetband blijf je prima op je plek. Bij het kopen van een kneeboard kan het ook handig zijn om te kijken naar een package, dan heb je gemakkelijk alles in één! Beginnende watersporters hebben misschien nog geen lijnen of zwemvesten in huis, dan is een package een ideale uitkomst en kun je direct aan de slag!