Al nieuwe spannende plannen aan het maken voor aankomende lente en zomer? Ik wel! Om de winter een beetje goed door te kunnen komen ben ik altijd al het rondkijken naar nieuwe en leuke dingen die ik in de aankomende lente en zomer zou kunnen doen. Zo heb ik voor aankomen lente iets leuks bedacht: ik wil met mijn vrienden een bootje huren.

Lekker dobberen

Ik zie het al helemaal voor me. Met een lekker koel drankje leuke gesprekken voeren met de vrienden die je hebt meegenomen. Het zonnetje is al lekker warm en weerkaatst mooi op het water.

Soorten boten

Eerlijk gezegd wist ik niet dat er zo ontzettend veel mogelijkheden waren om te huren. Omdat ik zelf geen vaarbewijs heb, wordt mijn keuze uiteraard wat meer beperkt maar het is zeker niet onmogelijk om zelf een boot te besturen. Zo kun je vaak wel een sloep huren.
Verder zijn er nog veel meer boten die je zou kunnen kiezen. Zo kan je naast de sloep andere boten huren als: motorboot, motorjacht, barbecueboot, kajuitmotorboot, speedboot, rubber boot, pontonboot, fluisterboot, partyboot, rondvaartboot, salonboot en zelfs een reddingsboot.
Natuurlijk heeft elke boot zijn eigen bestemming en moet je zelf kiezen wat het beste bij jou/ jullie past om van die mooie dagen te kunnen genieten die er zeker weer aan zitten te komen.

Minimumleeftijd

Veel huurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 18 of 21 jaar. Ook verhuren ze soms niet aan studenten. Ook al ben je zelf nog zo’n brave student, ik kan me wel voorstellen dat dit de verhuurbedrijven in het verleden niet altijd even goed is bevallen. Neem in ieder geval altijd je identiteitsbewijs mee.

Laat je varen

Mocht je nou met een aantal vrienden een lekker drankje op de boot willen drinken en je wilt zelf niet de bob zijn, dan kun je ook een boot huren inclusief schipper. Je kunt natuurlijk ook een schipper inhuren als je zelf wat angstig bent om te varen en het zelf niet ziet zitten zo’n ding te besturen. Uiteraard wordt het dan wel duurder omdat je iemand gaat inhuren maar dat is een afweging die je zelf zal moeten maken.
Als je het hierboven leest, staat eigenlijk niets een lekker dagje op het water je in de weg. Het enige wat je nog moet doen is alles plannen met je vrienden. Ik denk dat dat in deze drukke tijden nog de lastigste opgave kan zijn. Zorg in ieder geval dat je de zonnebrandcrème niet vergeet!